Type Here to Get Search Results !

Φτάνει και στην Ελλάδα η ηφαιστιακή στάχτη

Χάος επικρατεί στις πτήσεις αεροσκαφών στη βόρεια Ευρώπη λόγω του νέφους από το ηφαίστειο στην Ισλανδία ενώ σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Αεροπορική Ασφάλεια, τα σοβαρά προβλήματα θα διαρκέσουν πιθανότατα «πολλές ημέρες».
Όπως μάλιστα προειδοποίησε η Eurocontrol, η τέφρα αναμένεται να εξαπλωθεί από τη νότια Γαλλία στη βόρεια Ιταλία και στα Βαλκάνια.
Συνολικά 17.000 πτήσεις ακυρώθηκαν στον εναέριο χώρο της Ευρώπης, λόγω των νεφών της τέφρας. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν 5.000 χιλιάδες πτήσεις, σε σχέση με τις 22.000 που γίνονται σε κανονικές συνθήκες. Κλειστός παραμένει ο εναέριος χώρος της Αυστρίας, του Βελγίου, της Κροατίας, της Τσεχίας, της Δανίας, της Εσθονίας, της Φινλανδίας, της βόρειας Γαλλίας, το μεγαλύτερο μέρος της Γερμανίας, της Ουγγαρία, της Ιρλανδία, της βόρεια Ιταλίας, της Ολλανδίας, της νότιας Νορβηγίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας, της Σουηδίας, της Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασίλειου.
Την ίδια ώρα, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των πτήσεων της στο βόρεια Ευρώπη και στις χώρες τις Βαλτικής μέχρι τη Δευτέρα στις 12.00 GMT. Μέχρι στιγμής, πάνω από το 50% των ευρωπαϊκών πτήσεων έχουν ακυρωθεί εξαιτίας του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας.
Ταλαιπωρία επιβατών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Χάος επικρατεί και στο Ελ. Βενιζέλος, καθώς έχουν ματαιωθεί για την Παρασκευή δεκάδες προγραμματισμένες πτήσεις με προορισμούς την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Δανία, τη Γερμανία και την Πολωνία. Η ηφαιστειακή στάχτη δεν έχει φτάσει ακόμη στην Ελλάδα, αλλά η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και οι άλλες αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, παρακολουθούν από κοντά το φαινόμενο, για να αποφασίσουν αν θα κλείσουν και τον Ελληνικό εναέριο χώρο, αν χρειαστεί. Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν ματαιωθεί τουλάχιστον 83 πτήσεις από και προς το Ελευθέριος Βενιζέλος και τουλάχιστον 10 από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και είναι ακόμη άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή διεξαγωγή των πτήσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ